Apple: iMessage helpt tegen sms-hack

Apple raadt iPhone-gebruikers aan om Apple's eigen iMessage te gebruiken zodat de gebruikers niet ten prooi kunnen vallen aan het misbruik van een oud lek in iOS. Door dit lek kunnen iPhone-gebruikers sms-jes ontvangen van criminelen die zich voor kunnen doen als iemand anders, bijvoorbeeld jouw bank.

Beveiligingsonderzoeker en iOS-hacker pod2g waarschuwde voor een oud lek in iOS waarmee hackers toegang kunnen krijgen tot persoonlijke informatie. Cybercriminelen kunnen een sms-je versturen onder een valse naam zodat het lijkt dat de ontvanger een bericht ontvangt van een betrouwbare partij.

Cybercriminelen kunnen zich zo voordoen als de bank van de ontvanger in de hoop dat er op een link in de sms wordt geklikt. Gezien het feit dat het lek al zo lang bestaat en er nog zo weinig misbruik van is gemaakt, zal het misbruik in de praktijk wel meevallen. Gebruikers zullen wellicht ook per sms minder snel geneigd zijn om gevoelige informatie te versturen. In 2009 was de iPhone ook slachtoffer van een hack waarbij de iPhone op afstand tot afluisterapparaat kon worden gemaakt. Apple waarschuwt gebruikers en raadt iedereen met een iPhone aan om iMessage te gebruiken in plaats van sms omdat iMessage wel adressen verifieert.

[Via: The Verge]