Net5 wil Expeditie Robinson terug

Net5 wil het realityprogramma Expeditie Robinson graag weer terug hebben. Dat vertelt Remko van Westerloo, directeur tv bij SBS, in De Telegraaf. Het station verloor Expeditie in 2005 aan Talpa, en nu is de show te zien op RTL 5. “Of het naar RTL 5 verhuisde Expeditie Robinson ooit terugkomt? Als ik de kans krijg: zeker!”, zegt de tv-baas. “Net5 heeft zich te lang gericht op de niet-bestaande grachtengordelvrouw en met al die crimeseries zijn er te veel ’donkere’ avonden.“

De zender moet weer een bredere doelgroep aanspreken, vindt van Westerloo, “waarbij mannen niet worden uitgesloten. Die keken vroeger tenslotte ook soms mee naar Sex and the City . Nu brengen we onder meer de nieuwe serie van Dallas en volgen we in een reallifesoap Nederlands enige eeneiige vierling.”

Ook aan mannenzender Veronica wordt gesleuteld. Die zender moet weer terug naar ‘jong, snel en wild’. “Daarvoor moeten we ook de straat op, samenwerking zoeken met festivals, nieuwe initiatieven opzetten, experimenteren. Daar is wat meer tijd voor nodig en die tijd is er, want Veronica doet het eigenlijk prima wat kijkcijfers betreft.”

Van de drie SBS-zenders gaat de meeste aandacht uit naar vlaggenschip SBS 6. Er worden komend seizoen meer dan veertig nieuwe titels gelanceerd om de zendergroep uit het slop te trekken.