De tv-zenders RTL 5 en RTL 8 worden op 27 augustus in een nieuw jasje gestoken. Vanaf dan staan de cijfers vijf en acht meer dan voorheen centraal. Dat heeft RTL laten weten. Zenderbaas Paul Cormont van RTL 5 laat op een vroegtijdig uitgelekte site van RTL weten erg blij te zijn met de nieuwe look. “De look and feel is helemaal wat RTL 5 uitstraalt; spannend, uitdagend en met een grappige twist! Het cijfer 5 wordt ingezet als een op zichzelf staand charachter“, zegt hij.

Het prominent stellen van het zendergetal heeft volgens Cormont veel voordelen. “Hierdoor kunnen het imago van RTL 5 en de bijbehorende programma’s op een leuke manier neergezet worden.”

Net als RTL 5, behoudt ook RTL 8 haar zenderkleur. “De nieuwe RTL 8-vormgeving is stoer, eigentijds, dynamisch en fris. Er wordt meer gewerkt met bewegend beeld, de muziek is vrolijk met veel meer tempo en er komt een nieuwe, mannelijke voice over“, zegt zenderbaas Desiree van Grinsven.

De man achter deze stem is Boet Schouwink. Designersbureau Terra Lemon heeft de onderscheidende RTL 8-vormgeving ontworpen.

RTL 4 en RTL 7 behouden voorlopig hun huidige vormgeving.