RTL 4 met nieuwe dramaserie Unforgettable

RTL 4 gaat de Amerikaanse politieserie Unforgettable uitzenden. De eerste aflevering is in het najaar. Dat maakt RTL dinsdag bekend op haar presentatie. Voormalig detective Carrie Welles, een rol van Poppy Montgomery, staat centraal in Unforgettable. Ze heeft de zeldzame aandoening hyperthymesia die haar de mogelijkheid geeft zich visueel alles te herinneren wat ze ooit heeft meegemaakt. Behalve de gebeurtenissen op de dag dat haar zus werd vermoord.

Voor haar werk bij de New York Polica was haar gave perfect, maar na de moord heeft ze haar werk gelaten voor wat het is. Onverwachts wordt ze herenigd met haar ex-vriend en zakenpartner Al Burns (Dylan Walsh). Hij vraagt haar te helpen met het oplossen van een zaak en Carrie kan dit niet weigeren.

Nu ze eenmaal weer aan het werk is, krijgt ze de smaak weer te pakken en voegt zich toe aan het team van Burns, in de hoop ooit de moord op haar zus te kunnen oplossen.

Unforgettable ging afgelopen september in première op het tv-netwerk CBS en in mei kwam de eerste 22-delige serie tot een einde.

Vijf dagen na het slot werd de stekker uit de serie getrokken, maar anderhalve maand later werd opmerkelijk genoeg toch nog een tweede seizoen aangekondigd. Die komt in de zomer van 2013 op tv.