The Falcon's Adventure
13:05 - 14:05 op BBC2
Misdaad (1946) uit Amerika
IMDB-rating: 6.9 (99 stemmen)
Met Tom Conway, Madge Meredith, Edward Brophy e.aThe Falcon wil genieten van zijn verdiende vakantie, als hij getuige is van een ontvoering van een lieftallige dame. Wederom zal zijn vakantie dus niet zonder dames voorbij gaan! De dame in kwestie is de dochter van een uitvinder van industriŽle diamanten. The Falcon komt in de problemen als hij verdacht wordt van moord.


Journey Into Fear
14:05 - 15:15 op BBC2
Film-Noir (1943) uit Amerika
IMDB-rating: 6.7 (908 stemmen)
Met Joseph Cotten, Dolores del Rio, Ruth Warrick e.aEen Amerikaanse ingenieur wil van een congres in Istanboel terugkeren naar de VS, als hij tot het besef komt dat iemand het op zijn leven heeft gemunt. Van Haki, hoofd van de Turkse geheime politie, verneemt hij dat naziagenten hem willen vermoorden.


Je ne suis pas là pour être aimé
18:35 - 20:05 op TV5
Drama (2005) uit Frankrijk
IMDB-rating: 7.2 (588 stemmen)
Met Patrick Chesnais, Anne Consigny, Georges Wilson e.aGerechtsdeurwaarder Jean-Claude Delsart kan zelfs geen glimlach meer opbrengen. Het idee dat het leven voor hem nog iets magnifieks in petto zou hebben, heeft hij al lang opgegeven. Tot de dag waarop hij zichzelf toestaat een kijkje te nemen in een tangoles.


Music and Lyrics
20:30 - 22:40 op NET5
Komedie (2007) uit Amerika
IMDB-rating: 6.7 (24253 stemmen)
Met Hugh Grant, Scott Porter, Nick Bacon e.aAlex Fletcher (Hugh Grant) is een aan lager wal geraakte popster uit de jaren 80. Hij teert op zijn vergane glorie en vertoont zijn kunstje op kermissen en in pretparken. Toch is hij zijn charisma en talent nog niet verloren. De succesvolle diva Cora Corman vraagt hem een duet voor haar te schrijven en dat vervolgens samen met hem te zingen.<br>Er is echter een probleem, Alex heeft al jaren geen muziek meer geschreven en hij heeft al helemaal nooit een songtekst bedacht. Hoe krijgt hij het voor elkaar om in een paar dagen tijd een hit te schrijven? Gelukkig is de redding nabij in de persoon van Sophie Fisher (Drew Barrymore). Ze is de plantenverzorger van Alex, die met haar taalgevoel een gevoelige snaar raakt bij de songwriter tegen wil en dank. Sophie heeft net een slechte relatie verbroken en heeft geen interesse in een samenwerking met wie dan ook. En al helemaal niet met Alex! Maar naarmate de chemie tussen hen opbloeit zullen Alex en Sophie hun angsten onder ogen moeten zien....


Ace Ventura: Pet Detective
20:30 - 22:10 op RTL7
Actie (1994) uit Amerika
IMDB-rating: 6.5 (48314 stemmen)
Met Jim Carrey, Courteney Cox, Sean Young e.aWanneer de dolfijn Snowflake, de mascotte van de American football-ploeg Miami Dolphins, en de spelverdeler Dan Marino worden ontvoerd, wordt een beroep gedaan op Ace Ventura. Ondanks dat de politie hem geen echte detective vindt, doet Ace op zijn uiterste best om het dier terug te vinden voordat de Super Bowl begint.


The Hot Chick
20:30 - 22:35 op Veronica
Komedie (2002) uit Amerika
IMDB-rating: 5.6 (18677 stemmen)
Met Rob Schneider, Anna Faris, Matthew Lawrence e.aEen populair tienermeisje wordt op een dag wakker in het lichaam van een dertigjarige man. Terwijl ze uitvindt hoe ze daar belandt is, en vooral hoe ze er weer uitkomt, ontdekt ze hoe leeghoofdig en gemeen ze altijd was.


What Makes a Family
20:30 - 22:20 op RTL8
Drama (2001) uit Amerika
IMDB-rating: 6.5 (285 stemmen)
Met Brooke Shields, Cherry Jones, Anne Meara e.aJanine Nielssen heeft eindelijk het grote geluk gevonden nu ze samen met haar lesbische partner Sandy Cataldi een kind heeft. Wanneer Sandy vijf jaar later overlijdt en haar ouders achter Janines rug om de voogdij van haar kind opeisen, barst een verbitterde strijd los.


Les robins des pauvres
21:00 - 22:35 op TV5
Drama (2011) uit Frankrijk
IMDB-rating: 7.4 (14 stemmen)
Met Nicolas Giraud, Aurťlien Wiik, Michel Duchaussoy e.aTwee broers overvallen banken en verdelen het geld onder de armen. Ze laten zich "De Robins van de armen" noemen. Ze hebben niet het gebruikelijke misdadigerprofiel en worden door de bevolking gesteund.


Ace Ventura: When Nature Calls
22:10 - 00:00 op RTL7
Actie (1995) uit Amerika
IMDB-rating: 5.4 (38487 stemmen)
Met Jim Carrey, Ian McNeice, Simon Callow e.aNa een ongeluk waarbij een wasbeer om het leven komt trekt Ace Ventura zich terug in een klooster. Hij wordt door Fulton Greenwall overgehaald om te helpen een zeldzame vleermuis in Afrika terug te gaan vinden. Door het verdwijnen van deze vleermuis staan twee Afrikaanse stammen op het punt van oorlog.


Lord of War
00:35 - 02:30 op BBC1
Misdaad (2005) uit Frankrijk
IMDB-rating: 7.7 (58407 stemmen)
Met Nicolas Cage, Bridget Moynahan, Jared Leto e.aDe Rus Yuri Orlov (Nicolas Cage) is een exploitant van wapens, die de hele wereld rondreist om zijn handel te verkopen. Hij komt daarbij in de gevaarlijkste oorlogsgebieden. Het beroep van Yuri zorgt ervoor dat hij vele vijanden heeft. Zo moet hij uit de handen blijven van de meedogenloze Interpolagent Jack Valentine (Ethan Hawke), zijn concurrenten en zelfs sommige van zijn klanten zijn hem niet goed gezind. Yuri's klanten bestaan dan ook vaak uit de meest beruchte dictators ter wereld. Op het hoogtepunt van zijn roem komt Orlov echter oog in oog te staan met zijn grootste vijand: zijn geweten. Maar zowel zijn vijanden als zijn handlangers zullen hem niet zomaar laten gaan.