Het nieuwe voetbalkanaal Sport1 Voetbal komt ook in het zenderaanbod van CanalDigitaal. Dat heeft de Luxemburgse eigenaar M7 Group S.A aan Totaal TV bekend gemaakt. Het maakt onderdeel van het aanvullende Sport1-pakket uit.

Er was onduidelijkheid of CanalDigitaal Sport1 Voetbal wel zou gaan aanbieden. Sport1 Voetbal maakt gebruik van een kanaalslot dat tot 25 augustus aan het tv-kanaal Sport1 Extra 3 toebehoort. CanalDigitaal geeft deze Sport1 Extra kanalen niet door.
Sport1 Tennis uit aanbod
Om Sport1 Voetbal te kunnen doorgeven moet CanalDigitaal in verband met bandbreedte gebrek de doorgifte van het tenniskanaal Sport1 Tennis staken. Sport1 Voetbal is alleen te bekijken door CanalDigitaal-abonnees die het aanvullende Sport1-abonnement afnemen. Dit in tegenstelling tot het hoofdkanaal van Sport1, dat onderdeel van het Entertainment-abonnement uitmaakt.

Belangrijkste tenniswedstrijden blijven te zien
De belangrijkste tenniswedstrijden blijven wel bij CanalDigitaal te bekijken. Dit komt omdat Sport1 de belangrijkste live-evenementen waaronder ook het tennis en voetbal op dit hoofdkanaal programmeert. Dit hoofdkanaal gaat vanaf 25 augustus als Sport1 Select door het leven. CanalDigitaal geeft dit hoofdkanaal in HD-kwaliteit door.

Naar verwachting 28 augustus
M7 Group S.A gaat er van uit dat Sport1 Voetbal vanaf 28 augustus bij CanalDigitaal beschikbaar komt. Dat is drie dagen na de lancering van het nieuwe voetbalkanaal. Door het besluit van het Luxemburgse mediabedrijf om Sport1 Voetbal bij CanalDigitaal te gaan aanbieden, komt het voetbalkanaal bij iedere Nederlandse tv-aanbieder die Sport1 in het zenderaanbod heeft opgenomen beschikbaar.