Apple gaat rechtstreeks aan Russische consumenten leveren en haar eigen winkels openen. Op dit moment zijn de artikelen van het bedrijf alleen via tussenpersonen verkrijgbaar en daardoor aan de dure kant.

Volgens Moscow News heeft Apple samen met zijn juridische adviseur ter plekke Vitaly Morozko een eigen onderneming Apple Rus in het leven geroepen.

Apple heeft al eerder gekeken naar de mogelijkheid om eigen winkels te openen in Rusland, maar vond geen geschikte locaties.

Sony en Samsung verkopen al langer rechtstreeks aan Russische consumenten, maar Apple wertkte lange tijd met distributeur ECS. In 2007 werd al wel een eigen marketingkantoor geopend en in 2008 werd een nieuwe distributeur diHouse aangewezen. Hoewel er andere wederverkopers zijn bijgekomen, wordt 75 procent van de Apple artikelen via dit bedrijf verkocht. De iPhone heeft zijn eigen distributeur Vimpelcom.

Apple zou volgend jaar al met de rechtstreekse verkoop willen beginnen. De verwachting is dat de prijzen dan sterk gaan dalen, met name van de iPhone.