192TV krijgt een mooi verjaardagscadeau. Op 31 augustus de dag waarop 192TV twee jaar bestaat wordt het Nederlandse muziekkanaal voor het eerst bij UPC aangeboden. De definitieve doorgifte van 192TV start op 4 september.

192TV is op 31 augustus via het evenementenkanaal op voorkeuzepositie 14 door iedereen die digitale televisie bij UPC afneemt te bekijken. Op 4 september start 192TV als onderdeel van het aanvullende Royaal-zenderpakket via voorkeuzepositie 610 de digitale verspreiding via UPC.
31 augustus belangrijke datum
Voor 192TV is 31 augustus niet alleen vanwege de start op van het muziekkanaal een belangrijke dag. Het was namelijk op 31 augustus 1974 dat de radiopiraten Veronica en Noordzee het zwijgen werd opgelegd door de overheid. Deze verjaardag viert de muziekzender met verschillende muziekspecials en top 10 overzichten van populaire groepen en artiesten uit de jaren 60 en 70 zoals The Beatles, The Rolling Stones, Bee Gees, The Cats, George Baker Selection, Demis Roussos, Golden Earring en Joe Dolan. Daarnaast worden er op 31 augustus een aantal documentaires uitgezonden waaronder een over het ontstaan van de Nederlandse Top 40 in 1965, die destijds nog via Radio Veronica 192 werd uitgezonden.

192TV blij met doorgifte UPC
De muziekzender is heel blij met de doorgifte via UPC. Hierdoor is men onder meer via het kabelnetwerk in Nijkerk te bekijken, de stad waar 192TV gezeteld is. Bert van Breda van 192TV hierover tegen Totaal TV: "Eerlijk gezegd geeft het nogmaals aan dat de formule van 192TV uniek is in Nederland, niemand heeft zoveel gouwe ouwe clips in zelfs heel Europa niet denk ik en dat gecombineerd met het oude 'Radio Veronica 192 piratengevoel' van de jingles maakt het geheel tot een welkome aanvulling in het Royaal-zenderpakket van UPC. Inmiddels heeft 192TV ook de rechten gecleared van de clips van de beroemde Amerikaanse shows Hullabaloo en Music Scene uit de jaren 60, waar we ook bijzonder trots op zijn.

Onderhandelingen KPN
Door de komst bij UPC is 192TV vanaf 4 september alleen nog niet bij de grotere tv-aanbieders KPN en CanalDigitaal te bekijken. De onderhandelingen met KPN over doorgifte van 192TV lopen nog. Dat is niet het geval bij CanalDigitaal. 192TV is op dit moment al te bekijken via Ziggo, Caiway, Glashart Media, CAI Harderwijk, Kabel Noord, Vodafone TV en Kabel TV Pijnacker.