De zeer goed betaalde coaches van het tv-programma The Voice of Holland zijn zich ervan bewust dat het voor één van hen weleens het laatste seizoen zou kunnen zijn. In het panel van de RTL 4-talentenshow heeft tot nu toe elke reeks een wisseling plaatsgevonden om het concept verrassend te houden voor de kijkers.

"Het zwaard van Damocles is voelbaar", grapte Nick Schilder dinsdag tijdens de persconferentie van het derde seizoen The Voice of Holland. "Nick gaat eruit en Jan Smit die komt", dolde zijn collega Simon Keizer.


"Het mag duidelijk zijn dat nieuw bloed wel discussie geeft", voegde Marco Borsato serieus toe. Hij kwam in seizoen twee als opvolger van Jeroen van der Boom. Dit jaar is Trijntje Oosterhuis toegevoegd ten koste van Angela Groothuizen.


"Iedereen staat op scherp, we hebben allemaal kunnen merken dat er nieuw bloed kwam", vervolgt de zanger. "Met Trijntje komt er een ervaren collega bij en dat hebben we een aantal keren behoorlijk moeten voelen."


Roel van Velzen prijst 'het feit dat ze aan het palet aan stijlen, echt de soul en r&b toevoegt'. "Ik denk dat het voor de kandidaten ook heel erg goed is dat ze een iets breder palet hebben waar ze uit kunnen kiezen." Het nieuwe seizoen van The Voice of Holland gaat vrijdag van start. [Radio.NL]