Omroep Zeeland zal vrijdag live verslag doen van de intocht van zestig historische schepen in op Walcheren. Omroep Zeeland zal deze tocht vanaf 11.20 uur live uitzenden op tv.

Een konvooi van zo'n zestig historische schepen vaart vrijdag via het Kanaal door Walcheren van Veere naar Vlissingen voor het evenement Vlissingen Maritiem. Ook op internet zal er een live-stream beschikbaar komen. Vlissingen Maritiem is een evenement in Vlissingen waarbij schepen kunnen worden bezichtigd, rondvaarten kunnen worden gemaakt en lezingen gevolgd. Daarnaast zijn er diverse podia in de stad en is er onder andere een braderie.

Omroepzeeland Landelijk te zien
De schepen passeren in twee groepen de bruggen in Middelburg vanuit Veere. Daarna vormen ze één groep voor de draaibrug van Souburg en gaan ze verder. Omroep Zeeland volgt het gebeuren vanuit Oost-Souburg, waarde omroep ook is gevestigd. Omroep Zeeland TV is te ontvangen via digitenne in Zeeland met een matig ontvangstbereik maar is daarnaast bij Delta digitaal en analoog op kanaal 11 te zien. Buiten Zeeland geven UPC en CanalDigitaal de zender overal door, Ziggo doet dit alleen in zuidelijke regio's. Kijkers met ADSL of Glasvezel kunnen Omroep Zeeland ook vaak ontvangen.