100%NL reikt 'Komkommertijd Award' uit


Het landelijke commerciële radiostation 100%NL heeft de 'Komkommertijd Award 2012' uitgereikt aan een friet- en ijsboer uit Eindhoven. Hij is het ‘lijdend voorwerp’ van het bericht dat door de luisteraars van 100%NL is verkozen tot het leukste komkommertijdnieuws.

100%NL deejay Colin Banks ging deze zomer in de ochtendshow op zoek naar de vreemdste, leukste en meest opvallende komkommertijdberichten. Ruim 5 weken lang spitte hij de kranten door.


“Soms zitten er echte pareltjes tussen. Dat de appeloogst dit jaar een stuk kleiner uitvalt, bijvoorbeeld. En hoe fijn is het om te weten dat 7 van de 10 vrouwen niet zonder make-up sport?! Dat soort berichten zijn een prijs waard en daarom hebben we opgeroepen om te stemmen op ’t mooiste komkommernieuws van deze zomer."


Het bericht over friet- en ijsboer Sebastiano Cosentino uit Eindhoven, die voor 50 eurocent de weg naar de IKEA vertelt, is door de 1,8 miljoen luisteraars van 100%NL verkozen tot meest vermakelijke nieuws.


De bewuste frietkraamhouder is het zo zat dat mensen hem de weg naar de IKEA vragen, maar geen snacks of ijs bij hem kopen, dat hij voortaan alleen nog maar tegen betaling mensen op weg helpt. Voor 50 eurocent vertelt hij de route naar de Zweedse meubelgigant.


De frietboer krijgt ongeveer dertig keer per dag die vraag, omdat IKEA pretendeert in Eindhoven te staan, maar eigenlijk is het officiële adres in het plaatsje Son. Cosentino is blij met zijn 100%NL Komkommertijd Award, maar hoopt vooral dat de bekende meubelboer iets aan zijn probleem gaat doen. [Radio.NL]