Uitreiking Radio 6 Soul & Jazz Awards op 4 oktober


Het landelijke publieke radiostation Radio 6 reikt op donderdag 4 oktober voor de eerste maal de Soul & Jazz Awards uit. De radiozender zet namens zijn luisteraars Nederlands soul- en jazztalent in de spotlight tijdens een muzikale live show, gepresenteerd door Sylvana Simons in de Westerunie te Amsterdam. Luisteraars kunnen hiervoor stemmen vanaf 12 september in zes categorieŽn via Radio6.nl.

"Soul- en jazzmuziek van Nederlandse bodem is springlevend", zegt Radio 6 zendermanager Wilbert Mutsaers. "Er wordt veel goede muziek gemaakt en er is flinke aanwas van talent. Ik ben benieuwd naar de soul en jazzfavorieten van onze luisteraars."


CategorieŽn
Op 4 oktober reikt Radio 6 awards uit in de categorie: Beste Soul & Jazz Talent, Beste Album, Beste Song, Beste Artiest Soul, Beste Artiest Jazz en Beste Live Act. De show is live te beluisteren via Radio 6 Soul & Jazz.


Radio 6 Icon Award
Tijdens het laatste North Sea Jazz reikte Radio 6 de Icon Award uit aan Maceo Parker voor zijn muzikaliteit en de onderscheidende rol in en vernieuwende invloed op de soul- en jazzmuziek. Deze vakprijs is onderdeel van de Radio 6 Awards. [Radio.NL]