Apple en Samsung beide slachtoffer rechtszaak

Apple en Samsung zijn beide als slachtoffer uit de rechtszaak in Seoul, Zuid-Korea gekomen. Samsung mag o.a. de Galaxy S2 niet meer verkopen en Apple mag de iPhone 3GS, 4 en iPad 1 en 2 niet meer verkopen in Zuid-Korea.

De kemphanen voeren in verschillende landen rechtszaken tegen elkaar. De rechtszaak met de meeste invloed zal die in de VS zijn waar gisteren beide fabrikanten klaar waren met de verdediging. Beide partijen eindigden met een snerende opmerking naar de tegenpartij. De rechter vroeg Apple en Samsung om wederom met elkaar in gesprek te gaan om tot een oplossing te komen aangezien de uitkomst voor zowel Apple als Samsung negatief zou kunnen uitpakken. Net als met voorgaande pogingen liep ook dat gesprek op niets uit. In Zuid-Korea is er nu uitspraak gedaan in de zaak en die pakt inderdaad negatief uit voor beide partijen zo blijkt nu.Inbreuk patenten van en door Apple en Samsung

Apple zou volgens de rechter inbreuk maken op patenten van Samsung die te maken hebben met de doorvoer van mobiele data. Samsung schendt een interface-element op iOS. Het kopiŽren van het design van de iPhone vindt de Zuid-Koreaanse rechter niet bewezen. De rechter geeft aan dat er weinig ruimte is bij een touch-screen apparaat om tot een ander ontwerp te komen en de afgeronde hoeken vond de rechter niet uniek genoeg. Andere apparaten die nog voor de iPhone uitkwamen zouden ook al afgeronde hoeken bevatten.Voorproefje rechtszaak VS?

De mobiele markt in Zuid-Korea is niet zo heel groot dus valt het mee wat de schadevergoedingen betreft. Die worden dan ook vooral als symbolisch gezien. Apple betaalt omgerekend 28.000 euro aan Samsung en Samsung moet zoín 17.000 betalen aan Apple. Daarnaast komen er verkoopverboden op de iPhone 3GS, iPhone 4, iPad 1 en iPad 2 en Samsung moet zelfs 12 producten uit de schappen halen waaronder de Galaxy S, Galaxy S2 en Galaxy Tab. Gelukkig voor beide partijen zijn de opvolgers van deze producten al uit of worden snel verwacht. In de VS gaat het om aanzienlijk hogere bedragen. Apple eis daar 2,5 miljard dollar en Samsung wil 442 miljoen dollar van Apple vanwege inbreuk op patenten.

[Via: De Standaard]