The voice of Holland blijft razend populair. Het derde seizoen van de RTL 4-show ging vrijdagavond in première met ruim 2,7 miljoen kijkers, wat inhoudt dat 44 procent van alle kijkers op dat moment voor de talentenjacht koos. Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. De concurrenten van The voice of Holland hadden het nakijken. Het meest bekeken alternatief was de Nederland 1-show Vermist met Jaap Jongbloed. Daar keken 959.000 mensen naar.

Het is voor het eerst dat The voice of Holland eind augustus van start gaat. De afgelopen twee jaar werd steeds laat in september gestart. De eerste serie begon met 1,7 miljoen kijkers; de tweede met maar liefst 3,3 miljoen kijkers.

Hoewel de 2,7 miljoen kijkers van vrijdag een torenhoge score is, kwam The voice of Holland 2 de eerste elf weken niet eens onder de drie miljoen kijkers uit. Over de hele serie gezien kwamen alleen de uitslagshows en The Sing Off onder de 2,7 miljoen terecht.

Big Fat Gypsy Weddings, dat na The Voice te zien was, werd met 1,2 miljoen kijkers de nummer vier van de avond. Slechts vijf programma’s trokken meer dan een miljoen kijkers