De Avro start zaterdag met de nieuwe show 'Strictly Come Dancing'. Vanaf 25 augustus dansen cabaretier en acteur Arjan Ederveen, olympisch hockeyster Naomi van As, politica Sabine Uitslag, zanger Danny Froger, Radio 5 presentatrice Sylvana Simons, zangeres Ria Valk, cabaretier Javier Guzman, acteur Mark van Eeuwen en onbekend talent Stacey Rookhuizen in de nieuwe show.

Imca Marina liet eerder al weten zich noodgedwongen terug te trekken uit de dansshow Strictly Come Dancing. De 71-jarige zangeres zag een afstapje in een horecazaak over het hoofd en smakte op de grond. "Dansen is tot mijn grote spijt onmogelijk." Imca's plaats wordt ingenomen door haar collega Ria Valk.


In acht liveshows laten zij samen met hun professionele danspartner de magie van de dans zien. Competitie, dans, kleding en grandeur zijn belangrijk in de show. Reinout Oerlemans en Kim-Lian van der Mey hosten de show die inmiddels in 35 landen een groots succes is. 'Strictly Come Dancing' start om 20.30 uur bij de AVRO op Nederland 1. De uitslag start om 22.10 uur.


Naast de liveshows zendt de AVRO vanaf 31 augustus een programma uit waarbij de ervaring van de bn’ers centraal staat. De kandidaten geven een kijkje in hun eigen leven en wat ze wekelijks ervoor moeten doen om het dansen te kunnen beheersen. [Radio.NL]