Zenders vechten tv-oorlog uit op Super Saturday

Het wordt een buitengewoon spannende zaterdagavond in televisieland. Op de drie grootste zenders van het land staan drie grote amusementsshows tegenover elkaar: Strictly Come Dancing begint op Nederland 1, Beat the Best bereikt aflevering twee op RTL 4 en Sterren Springen op Zaterdag start op SBS 6. “Het wordt een hele onrustige zaterdag. Niet zozeer voor ons, maar wel voor de kijker, want die gaat de hele tijd zappen om te kijken wat het is“, zegt RTL-baas Erland Galjaard.

Voor Reinout Oerlemans is de situatie extra gecompliceerd, want zijn Eyeworks produceert zowel Strictly Come Dancing als Sterren Springen. “Er is me alles aan gelegen om te zorgen dat Strictly écht goed wordt, dat het beter scoort dan Sterren Springen. Ik zit met mijn hele ziel en zaligheid in Strictly. Ik presenteer het, dat is natuurlijk het hele verhaal“, zegt hij.

De show met schoonspringende sterren van Gerard Joling zit op de minst bekeken zender: SBS 6. “Ik weet wel dat wij in zwaar weer staan. Dat we echt echt moeten roeien met de riemen die we hebben, letterlijk en figuurlijk.”

Gordons show Beat the Best begon vorige week mager, met 783.000 kijkers. “Ik moet zeggen ik vind de promo die ze uitzenden voor Sterren Springen erg leuk. Heel goed gedaan; dat hij in het diepe springt. Jammer dat ie boven komt, hahaha“, zegt hij.

Naast de clash tussen deze drie grote shows, gaan er nog twee veelbesproken producties van start. Op RTL 4 begint om 20.00 uur de komedieserie Golden Girls van Eyeworks, terwijl op SBS 6 om half acht Alles Kids (Talpa) met Jochem van Gelder van start gaat.

Strictly Come Dancing begint om 20.25 uur; Beat the Best en Sterren Springen om 20.30 uur.