Een gedeelte van de KPN klanten de gepersonaliseerde klantomgeving MijnKPN niet meer via internet bereiken. KPN heeft dit uit voorzorg gedaan na een beveiligingsissue dat eerder deze week bij de smartphone-app MijnKPN werd ontdekt.

KPN zegt in een reactie dat het gaat om de MijnKPN klantomgeving van 187.000 klanten. In totaal hebben zich vijf miljoen klanten voor deze KPN informatiedienst geregistreerd. KPN verwacht dat de nu offline gehaalde accounts eind volgende week weer toegankelijk zijn. KPN heeft het beveiligingsprobleem direct na het ontdekken aan de OPTA gemeld.

Andere gegevens
De bal kwam aan het rollen toen zich bij KPN vorige week een klant meldde die na het inloggen via de smartphone-app bij MijnKPN niet zijn eigen klantgegevens maar die van een andere klant op het scherm zag verschijnen. Uit onderzoek van KPN bleek dat in ieder geval een kleine 50 andere klanten dit in de afgelopen maanden ook was overkomen. Het betrof inzicht in NAW-gegevens, informatie over de producten en diensten en factuurgegevens. Toegang tot e-mail en/of wachtwoorden was niet in het geding. KPN stelt dat er geen aanleiding is om te veronderstellen dat er misbruik is gemaakt van de gegevens.


Mobiele app weer beschikbaar
De MijnKPN app voor de mobiele telefoon is afgelopen dinsdag uit voorzorg offline gehaald. Deze app zal naar verwachting dinsdag weer beschikbaar zijn voor klanten.


Geschreven door: Jarco Kriek