Kees Driehuis nieuwe presentator 'Buitenhof'


Met ingang van het nieuwe seizoen wordt Kees Driehuis (1951) namens de Vara de nieuwe presentator van het maatschappelijke discussieprogramma ‘Buitenhof’. Hij volgt daarmee Clairy Polak op, die vanaf september – na zes jaar ‘Buitenhof’ – terugkeert naar de radio. ‘Buitenhof’ komt iedere zondag vanuit de Hortus in Amsterdam, en is live om 12.10 uur te zien op Ned1.

Kees Driehuis: "Buitenhof’ heeft een prachtige traditie en reputatie. Het is geweldig dat ik gevraagd ben om dat te mogen presenteren. Interviews en debatten met mensen die een rol spelen in de Nederlandse samenleving in deze maatschappelijk en politiek woelige tijden: ik heb daar heel veel zin in."


Vara-programmadirecteur Frans Klein: "Ik ben ontzettend blij dat we na het vertrek van Clairy op zo’n korte termijn zo’n sterke opvolger hebben kunnen vinden. Kees is een rasechte journalist: scherp, nieuwsgierig en met een sterk analytisch vermogen".


Kees Driehuis is sinds 1974 werkzaam bij de Vara. Hij was redacteur, eindredacteur en presentator van diverse Vara-radioprogramma’s. Ook werkte hij als redacteur bij de televisieprogramma’s van Sonja Barend. Sinds 1989 is Kees presentator van de kennisquiz ‘Per Seconde Wijzer’. Daarnaast is hij eindredacteur van ‘Zembla’, het onderzoeksjournalistieke programma van de Vara.


De Vara, de Avro en de Vpro verzorgen iedere zondag vanuit de Hortus in Amsterdam – live om 12.10 uur op Nederland 1 – het discussieprogramma ‘Buitenhof’, met interviews, debatten en columns. Presentator namens de Avro is Pieter Jan Hagens. Namens de Vpro gaat Marcia Luyten vanaf het komende seizoen ‘Buitenhof’ presenteren. [Radio.NL]