The Price is Right, voorheen bekend als Prijzenslag, keert terug op televisie. Vanaf maandag (27 augustus) is het nieuwe tv-programma iedere werkdag om 18.20 uur te zien bij SBS 6 met Eddy ZoŽy als nieuwe presentator. In Frankrijk, BelgiŽ en Amerika werd een moderne versie met veel succes gelanceerd, of dit ook lukt bij SBS6 wordt de komende dagen duidelijk.

De basis van het bekende format blijft gehandhaafd; kandidaten uit het publiek worden uitgedaagd om de verkoopprijzen van producten te raden in beproefde spellen als Dír op of dír onder en Plinko. Zij kunnen daar onder andere reizen, keukens, autoís en elektronicaprijzen mee winnen. Gaston Starreveld zal de deelnemers op zijn inmiddels fameuze manier uitnodigen Ďnaar beneden te komení.


Kennis over verkoopprijzen van de meest uiteenlopende producten kan kandidaten in de studio veel prijzen opleveren. Per aflevering zullen drie verschillende kandidaten hun geluk beproeven. Onder tijdsdruk en met verschillende moeilijkheidsgradaties spelen zij spellen als Aan de Slag, Goudkoorts, Kassa! en Over de Top.


De drie kandidaten mogen aan het eind van de show aan het welbekende rad draaien waarna ťťn van hen het finalespel speelt voor de prijzen.


Eddy ZoŽy: ďIk ben er trots op de langst lopende spelshow in de geschiedenis van televisie te mogen presenteren, in navolging van zoveel giganten. Ik hoop er uiteraard een eigen draai aan te kunnen geven. De formule is simpel maar doeltreffend. Iedereen, in de studio en thuis op de bank, denkt het bij dit spel beter te weten en dat levert een geweldige dynamiek op. Niet meespelen is geen optie. En de prijzen waarvoor in de studio gespeeld wordt, zijn echt grandioos, waardoor de spanning om te snijden is. Kortom; amusement zoals het oorspronkelijk bedoeld is.Ē


Gaston Starreveld heeft in het verleden bij meer dan zeshonderd afleveringen van Prijzenslag de voice-over verzorgd. Zijn vertrouwde stem is voortaan iedere werkdag in The Price is Right te horen. De in 1956 in Amerika gestarte spelshow is tot op de dag van vandaag nog steeds met succes in ruim dertig landen te zien. Nu nog bij SBS6. [Radio.NL]