Tele2 stapt in glasvezel


Telecomaanbieder Tele2 maakt de stap van de verouderde DSL- naar de glasvezeltechniek. Het start deze week met het aanbieden van internet-, telefonie- en televisiediensten via glasvezelnetwerken.

Het gaat om een gefaseerde ingebruikname van glasvezeldiensten. Als eerste start Tele2 in Leeuwaarden, Enschede, Hoofddorp en Almere. In de komende maanden gaat Tele2 ook glasvezelabonnementen in andere Nederlandse steden aanbieden. Daarbij hebben de grotere steden voorrang.

Quad-play
Tele2 biedt naast het al bekende triple play ook een mobiele telefoniedienst waardoor men in praktijk een quad-play aanbod gaat aanbieden. Voor dit basis quad-play abonnement krijgt men voor 42,50 per maand het basispakket televisie en telefonie en 40 Mbps snel internet. Bij dit abonnement wordt ook een simkaart voor de mobiele telefoon geleverd waarmee men per maand 100 minuten kan bellen. Het basispakket kan volgens het al enige tijd door Tele2 bij mobiele telefonie gehanteerde SmartMix-formule worden aangevuld met extra aanvullende diensten. Eredivisie Live, een HD-pakket en onbeperkt bellen naar vaste nummers zijn hier enkele onderdelen van.


Late omarming glasvezel
Tele2 maakt relatief laat de stap naar glasvezel. Marktleider KPN is al drie jaar op de glasvezelmarkt actief. Tele2 gaat gebruik maken van lokale glasvezelnetwerken die al in gebruik zijn. In november moeten de eerste glasvezelaansluitingen van Tele2 actief zijn. Er zijn meer Nederlandse aanbieders die overwegen in de komende tijd de stap naar glasvezel te maken. Omdat regulering van de glasvezelmarkt een feit is, kan iedere aanbieder van vrijwel alle glasvezelnetwerken in Nederland gebruik maken.


Persoonlijke uitleg
Tele2 wil zich van onder glasvezelaanbieders onderscheiden door zich meer op de klantervaring te richten. Zo wordt bij iedere aansluiting de benodigde apparatuur door een monteur aangesloten en krijgt de klant ook een degelijke uitleg van het functioneren van de apparatuur. Hierdoor is in principe het doorlezen van handleidingen niet meer noodzakelijk.


Geschreven door: Jarco Kriek