Olympisch tv-kanaal in aantocht


Er start een nieuw tv-kanaal waarop 24 uur per dag sportwedstrijden van de Olympische Spelen 2012 in Londen te zien zijn. Het tv-kanaal is voorlopig in Engeland via betaalaanbieder Sky op de Astra2-satelliet te zien.

London Legacy – zoals het tv-kanaal gaat heten – start in november als onderdeel van het Sky zenderaanbod en toont continu herhalingen van sportwedstrijden die tijdens de Olympische Spelen hebben plaatsgevonden. Het gaat om gecodeerde uitzendingen op de Astra2-satelliet op 28,2 graden oost. De initiatiefnemers willen echter London Legacy wereldwijd aan tv-aanbieders gaan verkopen. Hierdoor is de kans aanwezig dat op een later tijdstip het nieuwe sportkanaal ook in Nederland en België beschikbaar komt.

Gouden Epke komt ook voorbij
De gouden oefening van Nederlander Epke Zonderland komt – samen met andere Nederlandse Olympische successen – ook op London Legacy voorbij. De tv-zender zegt zich vooral op judo, turnen, atletiek en wielrennen te gaan focussen. Maar ook andere opvallende prestaties van de Olympische Spelen 2012 komen voorbij.


Vervanging paardenrennen
Het nieuwe Olympisch tv-kanaal wordt door onafhankelijk tv-producent Highflyer gemaakt en kost rond hen rond de zeven miljoen euro. Highflyer kreeg onlangs een klap te verwerken toen commerciële omroep Channel 4 het alle uitzendingen van het paardenrennen door concurrent IMG te laten produceren. Highflyer verzorgde in de afgelopen 28 jaar de productie van vrijwel alle uitzendingen van het paardenrennen. Als vervanging stopt het bedrijf nu in het Olympische tv-kanaal London Legacy.


Geschreven door: Jarco Kriek