Meer aandacht voor de Paralympische Spelen bij NOS

De Paralympische Spelen, die van woensdag 29 augustus tot en met 9 september in Londen plaatsvinden, krijgen bij de NOS meer aandacht dan ooit tevoren. Dagelijks zijn er twee tv-programma’s gewijd aan de Olympische Spelen voor gehandicapten, dubbel zoveel als vier jaar geleden. Beide programma’s worden gepresenteerd door Herman van der Zandt.

Verder biedt de website van de NOS voor het eerst de mogelijkheid om de Paralympische sporten via livestreams te volgen. En de Muziek- en nieuwszender Radio 1 zal ook veel aandacht besteden aan de sporten. De bezoeker van de website van de NOS kan overigens zelf bepalen waar men naar wil kijken. Ook de openings- en de slotceremonie zijn van begin tot eind rechtstreeks te zien.


Live vanuit Paralympisch Holland Huis
Een ‘paralympische’ avond begint om 19.00 uur op Nederland 1 met een live magazine vanuit het Paralympisch Holland Huis in Londen. Op de eerste drie dagen is in deze uitzending een drieluik te zien over Esther Vergeer. Vergeer is één van de succesvolste Nederlandse sporters uit de geschiedenis: ze won vijf keer Paralympisch goud bij het rolstoeltennis. In Londen gaat ze op jacht naar haar zesde gouden plak.


Verslaggever Marcel Goedhart op bezoek bij enkele oud-Paralympische sporters, met wie hij terugkijkt op hun Olympische carrière en praat over wat dit hun heeft gebracht in het ‘normale’ leven. Verder buigt hij zich over de vraag of op de Paralympische Spelen ‘topsport’ wordt bedreven dan wel een ‘topprestatie’ wordt geleverd.


Terugblik op de Paralympische dag
Later op de avond, rond elf uur, volgt iedere sportdag nog een uitzending op Nederland 3 met de hoogtepunten van de belangrijkste wedstrijden van die dag. De nadruk ligt op de sportieve verrichtingen van de Nederlandse deelnemers in Londen. Op de eerste en laatste dag van de Paralympische Spelen - woensdag 29 augustus en woensdag 9 september - wordt in de late editie uitgebreid stilgestaan bij de openings- en slotceremonie.


Nieuw: speciale Paralympische website De Paralympische Spelen kunnen ook online uitgebreid worden gevolgd bij de NOS. Voor het eerst kan men terecht op een speciale Paralympische website voor livestreams, een uitgebreid wedstrijdschema, profielen van alle Nederlandse deelnemers. [Radio.NL]