NOS-tweeluik sluitstuk van ruimte-avontuur Kuipers

De NOS brengt woensdag 29 augustus (20.30 tot 21.10 uur) en donderdag 30 augustus (19.25 tot 19.50 uur) een tweeluik op Nederland 1 rondom de nationale ontvangst van de ESA-astronaut André Kuipers. De twee extra programma’s vormen het sluitstuk van Kuipers’ ruimte-avontuur.

In de uitzending op woensdag 'André Kuipers terug in Nederland' is onder meer een persoonlijk interview te zien dat Rob Trip had met de ruimtevaarder. Een dag later volgt in 'André Kuipers, de huldiging' een verslag van de nationale huldiging van Kuipers. De presentatie van beide programma’s is in handen van Rob Trip.


Aan de vooravond van de officiële huldiging in Noordwijk, kijkt presentator Rob Trip op woensdag 29 augustus met André Kuipers terug op zijn ruimtemissie, van de lancering in december 2011 tot en met de landing op 1 juli van dit jaar. Op donderdag 30 augustus volgt een uitgebreide samenvatting van de officiële huldiging van Kuipers, eerder die dag in ‘ruimtevaartgemeente’ Noordwijk. Ook Prins Willem-Alexander is bij de huldiging. Rob Trip blikt tijdens de uitzending met Kuipers terug op zijn huldiging.


De Nederlandse astronaut vertrok eind vorig jaar naar de ruimte. Hij verbleef een half jaar aan boord van het ISS om daar tientallen wetenschappelijke experimenten uit te voeren. Het was zijn tweede ruimtereis. In 2004 was de Amsterdammer ook al eens anderhalve week in het ruimtestation.


De NOS volgde het ruimte-avontuur van Kuipers vanaf de lancering in december 2011 op de voet. De acht extra uitzendingen wisten miljoenen kijkers te boeien. [Radio.NL]