World Ports Classic live op L1 TV


De regionale zender L1 TV zendt vrijdag 31 augustus en zaterdag 1 september de World Ports Classic rechtstreeks uit. Deze nieuwe tweedaagse wielerkoers is voor veel coureurs de voorbereiding op het wereldkampioenschap wielrennen in september in Limburg. De World Ports Classic is vrijdag live te zien vanaf 14.00 uur en zaterdag om 13.45 uur.

"L1 besteedt veel aandacht aan wielrennen, zeker met het oog op het komende WK Wielrennen, waar L1 fors zal uitpakken met dagelijkse shows en live verslagen. De World Ports Classic is niet alleen voor de coureurs en de wielervolgers een mooie voorbereiding op dat WK, dat geldt ook voor ons”, zegt chef sport Maurice de Heus van L1.


De tweedaagse wedstrijd, die in handen is van Tour de France-organisator ASO, verbindt de twee grootste havensteden van Europa met elkaar. Op de eerste dag wordt van Rotterdam via Zeeland en een stukje Brabant naar Antwerpen gereden. Dag twee voert het peloton via Brabant en Zuid-Holland weer naar de Maasstad. Verslaggever Sander Kleikers en oud-coureur Max van Heeswijk verzorgen het commentaar bij de beelden. [Radio.NL]