Laatste uitzending Maartje van Weegen op Radio 4


Maartje van Weegen presenteert komende vrijdag haar laatste aflevering van het AVRO Radio 4-programma ‘De Klassieken’. Na een 41-jarige carrière op de Nederlandse radio en televisie, heeft Maartje besloten dat zij per 1 september 2012 met de VUT gaat. Het Concertgebouw in Amsterdam is het decor van deze speciale laatste uitzending.

Tussen 09.00 en 12.00 uur is er een verrassingsprogramma voor Maartje waarin zij gasten en klassieke musici ontvangt waar zij tijdens haar 41-jarige carrière mee te maken heeft gehad. Daarnaast is een aantal van Van Weegens favoriete klassieke stukken te horen in De Klassieken.


Roland Kieft, Eindredacteur AVRO Radio 4: "Ik vind het jammer dat Maartje ons gaat verlaten. Door de enorme inzet van Maartje en haar team is De Klassieken het best beluisterde programma op Radio 4 geworden. De afgelopen jaren hebben vele honderdduizenden mensen dagelijks met veel plezier kunnen luisteren naar de prachtige klassieke muziek en aankondigingen van Maartje. Hierdoor is De Klassieken één van de pijlers geworden van de AVRO op Radio 4.


De laatste uitzending van Maartje in De Klassieken belooft een speciale uitzending te worden waarin er wordt teruggeblikt op de vele hoogtepunten van de afgelopen jaren met collega’s, musici en natuurlijk haar grote schare trouwe luisteraars, die hun waardering voor haar kenbaar maken."


Vanaf maandag 3 september neemt Clairy Polak het stokje over van Maartje van Weegen en presenteert zij iedere werkdag De Klassieken. [Radio.NL]