Samsung krijgt uitstel van executie

Het eindoordeel over de Apple-Samsungzaak is uitgesteld tot december. De rechtbank stelt meer tijd nodig te hebben om de vele moties te bestuderen. In de tussentijd verkoopt Samsung rustig verder.

De rechtbank in Californië oordeelt pas in december over het permanente verbod op Samsung-toestellen. Op die dag wordt ook het juryoordeel bevestigd of juist verworpen. Rechter Lucy Koh schrijft in een bevel (PDF) dat Apple's verzoek omvangrijk is en dat de rechtbank tijd nodig heeft om de vele moties die zijn ingediend en die de partijen nog zullen indienen te analyseren.

Verbod Galaxy Tab teruggedraaid
Aanvankelijk stond deze behandeling gepland voor 20 september. Dat is nu dus uitgesteld. Op die datum wordt wel het voorlopige verbod op de Galaxy Tab 10.1 behandeld.

Samsung eist dat dit verbod ongedaan wordt gemaakt nu de jury heeft geoordeeld dat de tablet geen inbreuk pleegt op het designpatent van Apple.Op deze grond was het verbod wel ingesteld.

Apple stelt dat de Galaxy Tab 10.1 volgens de jury wel inbreuk maakt op patenten op de interface en is tegen het terugdraaien van het verbod. Samsung wil ook een schadevergoeding voor het verlies van verkoop de afgelopen maanden.

Toestellen blijven op de markt
Apple heeft gisteren een verzoek ingediend om 8 toestellen van Samsung te verbieden. Op de nominatie staan de Galaxy S, de Amerikaanse Droid Charge en verschillende uitvoeringen van de Galaxy S II. De oer-Android Nexus S en de internationale versie van de Galaxy S II (i9000) staan niet op deze lijst.

Samsung mag sowieso zijn toestellen tot december blijven doorverkopen. De druk is daarmee van de ketel en het bedrijf heeft de tijd om aanpassingen te doen om de patentschendingen te omzeilen.

Hoogte schadevergoeding vastgesteld
In december wordt de zaak dan eindelijk afgehandeld. Zo wordt op de datum de hoogte van de eventuele schadevergoeding officieel vastgesteld. De jury heeft Apple een schadevergoeding van 1,05 miljoen dollar toegewezen, maar dat bedrag kan nog verdrievoudigen of juist lager uitvallen.

Update 9:56 uur: Meer informatie over het verbod op de Galaxy Tab 10.1 toegevoegd.