BP verhuist zenders Enschede naar Hengelo

Zenderexploitant Broadcast Partners gaat een aantal zenders verhuizen van Enschede naar Hengelo. Radio 538 (102.6 FM), Slam FM (93.7 FM) en Q-music (100.7 FM) zenden binnenkort uit vanaf de zendmast bij RTV Oost langs de A1. Verwacht wordt dat de ontvangst van de commerciële zenders in Twente fors zal verbeteren.

Sinds de nieuwe frequentieverdeling in 2003 stonden de zenders van Broadcast Partners in Enschede opgesteld op een gebouw van de Universiteit Twente. Aanvankelijk zonden alle zenders met het vermogen uit, waarmee ze gecoördineerd waren. Voor Radio 538 was dit bijvoorbeeld 20 kW.


De hoge vermogens bleken echter voor storingen op apparatuur van de universiteit te zorgen. Daarom werden de vermogens van de zenders al na korte tijd flink gereduceerd. Sindsdien is de ontvangst van Radio 538, Slam FM en Q-music in Twente verre van optimaal.


Aan deze ontvangstproblemen gaat nu zo goed als zeker een einde komen. Broadcast Partners gaat namelijk de drie zenders verplaatsen naar Hengelo. De afgelopen weken zijn nieuwe antennes opgehangen in de ruim 100 meter hoge stalen mast bij de studio’s van RTV Oost langs de A1. Deze mast wordt momenteel al gebruikt voor digitale ethertelevisie (DVB-T), Radio Oost (89.4 FM) en 100% NL (97.6 FM).


De drie radiostations en Broadcast Partners hebben inmiddels aan Radio.NL bevestigd dat de zenders verhuisd worden naar Hengelo. Radio 538 voegde eraan toe dat dit noodzakelijk is omdat de huidige opstelplaats in Enschede niet meer gebruikt mag worden vanwege milieuredenen. Broadcast Partners laat bovendien weten dat de omschakeling al één dezer dagen plaats vindt. [RS/Radio.NL]