UPC breidt digitaal zenderaanbod uit


UPC gaat op 4 september het aanbod van digitale zenders uitbreiden. Er komen vier SD- en drie HD-kanalen voor het eerst digitaal bij UPC op de kabel. Twee publieke themakanalen verdwijnen.

Net als bij alle andere aanbieders in Nederland verdwijnen de digitale publieke themakanalen Sterren.nl en Spirit 24 uit het zenderaanbod. De publieke omroep stopt vanwege bezuinigingen met deze twee themakanalen. UPC kondigde enkele maanden geleden aan voor beide zenders een passende vervanging te zoeken.

Family7 en 192TV
Vervanging is uiteindelijk gevonden in het christelijk familiekanaal Family7 dat Spirit 24 als geloofskanaal gaat vervangen. Family7 was in diverse UPC regioís al enige tijd analoog te bekijken omdat deze tv-zender door programmaraden in het bindend advies werd opgenomen. In het verleden is Family7 al digitaal bij UPC te zien geweest. Uiteindelijk werd de distributieovereenkomst om diverse redenen niet verlengd. Vanaf 4 september keert Family7 bij UPC digitaal terug. Als vervanging voor Sterren.nl wordt het Nederlandse muziekkanaal 192TV naar voren geschoven. Al eerder maakte 192TV de komst bij UPC bekend. Op 31 augustus kan de digitale UPC-kijker al op het evenementenkanaal met 192TV kennismaken.


NDR en Djazz.tv
Totaal TV maakte enkele weken geleden al bekend dat Djazz.tv nog dit jaar bij UPC beschikbaar zou komen. Dat is vanaf 4 september het geval. Djazz.tv wordt in SD-kwaliteit door UPC aangeboden. Ook het Duitse regionale tv-kanaal NDR komt het digitale aanbod van UPC versterken. Dat maakte UPC in een nieuwsbrief aan haar klanten bekend.


Duitse HD-kanalen en Eurosport 2 HD
Het aanbod van HD-kanalen wordt met drie zenders uitgebreid. De Duitse publieke kanalen ARD en ZDF komen ook in HD-kwaliteit bij UPC beschikbaar. Dat is opvallend omdat enkele Nederlandse tv-aanbieders de afgelopen weken juist de doorgifte van ARD HD en ZDF HD vanwege problemen met het aanvoersignaal hebben beŽindigd. Ook de al eerder door UPC aangekondigde HD-zender Eurosport 2 HD komt vanaf 4 september voor de UPC HD-kijker beschikbaar. Zodoende kan men onder meer het Duitse Bundesliga voetbal live in HD bekijken.Mogelijk meer uitbreiding

Het is mogelijk dat UPC in de komende dagen meer zender- en dienstuitbreiding gaat aankondigen. Zo wordt op de internetsite van UPC ook melding gemaakt van de komst van het HD-kanaal Nat Geo Wild HD. Deze HD-zender is in de door UPC aan klanten verstuurde nieuwsbrief nog niet in het wijzingsoverzicht meegenomen.

Geschreven door: Jarco Kriek