De gratis app van folders.nl, waarmee men alle reclamefolders binnen Nederland op de smartphone of tablet kan bekijken, is sinds de lancering in november 2011 250.000 keer gedownload. De app werd binnen drie weken al 100.000 keer door smartphone en tablet gebruikers geïnstalleerd.

Opvallend is volgens de initiatiefnemers dat gebruikers graag ’s avonds gebruikmaken van de applicatie. Dat is ook het moment waarop de papieren versies worden gelezen.

Per maand worden er 1,2 miljoen folders bekeken via folders.nl (website en app samen). De app genereert door haar populariteit een groot deel van het totale aantal online folderviews.

De koopjesjager kan in de app een zoekwoord invoeren, zoals een product of winkel, en krijgt vervolgens aanbiedingen te zien die betrekking hebben op de zoekopdracht. Als de folderaanbieding interessant wordt bevonden, kan deze worden genoteerd op een online boodschappenlijstje. De meer visueel ingestelde gebruiker kan de reclame op de klassieke manier bewaren.

De folders.nl app is het populairst onder vrouwen tussen de 35 en 54 jaar. De drogisterij- en supermarktfolders zijn het populairst. De meest gelezen folder van een bekende drogisterij werd 18.800 keer op de gewone website bekeken en ruim 34.000 keer op de app (iOS en Android samen).

Folders.nl is onderdeel van Netwerk VSP, dochterbedrijf van PostNL. Netwerk VSP bezorgt jaarlijks ruim zeven miljard huis-aan-huisfolders in Nederland.