Vodafone Nederland peinst of en hoe het meer clouddiensten kan leveren aan zijn mobiele klanten.

“We bieden al online back-ups van adresboeken en een beveiligingsapplicatie. In die lijn pas ook een clouddienst om foto’s, muziek, films en persoonlijke bestanden. Een beslissing is nog niet genomen, maar we onderzoeken het serieus”, aldus een woordvoerder.

Het Duitse zusterbedrijf is al een stap verder in de besluitvorming. Daar brengt operator een Cloudapplicatie uit met vijf gigabyte opslagruimte. Die wolk kan zowel via de telefoon als de computer thuis worden gevuld.

Internetworld.de meldt dat gebruikers tegen betaling meer opslagruimte kunnen krijgen: 25 gigabyte voor drie euro, vijftig gigabyte voor vijf euro per maand. Dat geld wordt geïnd via de maandelijkse telefoonrekening.

De Cloudapplicatie an sich bestaat al sinds dit voorjaar voor Android. Die werd enkele tienduizenden keren gedownload en krijgt als cijfer een vier op een schaal van vijf. In Duitsland heeft de app een TÜV-certicatie http://www.tuvdotcom.com/certificate...3901?locale=en gekregen en gaat de operator hem actief promoten en uitrollen.

De topman van T-Mobile omschreef eigen clouddiensten begin dit jaar als een middel om direct te concurreren met bedrijven als Apple, Google, Dropbox, Microsoft en andere nieuwe spelers op de mobiele markt.