Bol.com opent een nieuwe speciaalzaak en springt daarmee deels in het gat dat het faillissement van Truus.nl opleverde. De webshop van Ahold opent een drogist en parfumerie met vijftienduizend items.

Vandaag opent bol.com de rubriek Mooi & Gezond. Dat zijn producten als make-up en verzorgings- en gezondheidsartikelen. Die zijn afkomstig van een breed scala aan merken, waaronder Nivea, Max Factor, Durex, Modifast, L’Oreal, Dolce & Gabbana, Garnier, Gillette, Hugo Boss, Axe, Oral-B, Biodermal en Gucci.

Bol.com signaleerde dat een ruime meerderheid van de Nederlanders ongevoelig is voor vriendelijk winkelpersoneel. Voor vijf procent van het publiek is niet worden aangesproken door personeel juist een goede reden om ergens Mooi & Gezond-artikelen te kopen. “Ook dat onderstreept de behoefte aan een sterke online aanbieder”, aldus marketingdirecteur Michel Schaeffer.

De opening van de nieuwe speciaalzaak komt kort na het wegvallen van Truus.nl. Die winkel profileerde zich als online specialist op het gebied van non-foodartikelen. Eerder deze maand werd duidelijk dat het bedrijf zijn vervolgfinanciering niet rond kreeg, waardoor een faillissement onafwendbaar was. Het is niet uitgesloten dat bol.com op de hoogte was van de ontwikkelingen bij deze webshop en nu inspeelt op het ontstane gat.

Speciaalzaak Mooi & Gezond begeeft zich nu met bolbereik op een terrein waar Drogisterij.net al jaren een sterke positie heeft. Dit bedrijf uit Stellendam nam afgelopen voorjaar de webwinkels Slankelijn.nl en Maaltijd-vervanger.nl over.