Nieuwe realityprogramma 'Unit Luchtvaartpolitie'

De politiehelikopter gaat niet onopgemerkt voorbij. Iedereen vraagt zich wel eens af wat die helikopter hoog boven in de lucht aan het doen is. Het nieuwe realityprogramma 'Unit Luchtvaartpolitie' kijkt mee achter de schermen van dit onderdeel van de politie. In een 8-delige serie van RTL 4 wordt inzichtelijk gemaakt hoe de acties van de helikopter leiden tot het vangen van boeven.

Met nooit eerder vertoonde beelden rechtstreeks vanuit de helikopter - al dan niet gefilmd met speciale infrarood nachtcamera's - worden door middel van interviews met betrokken agenten en vliegers zaken waarbij de heli wordt ingezet over het voetlicht gebracht.


Aan bod komen onder andere inbraken, achtervolgingen van vuurgevaarlijke criminelen en drugskoeriers, opsporing van wietplantages, het ingrijpen bij een gijzeling, arrestaties van hooligans en relschoppers, opsporen van vermiste personen en het lokaliseren van branden.


De politieheli ondersteunt de activiteiten van de eenheden op de grond. Ze kunnen niet zonder elkaar. De inzet van de politieheli kan van doorslaggevend belang zijn.


Voor deze unieke serie volgden de makers gedurende een jaar vliegers, waarnemers, agenten en andere betrokkenen vanuit de basis van de Unit Luchtvaartpolitie op Schiphol Oost. Het nieuwe realityprogramma 'Unit Luchtvaartpolitie' is wekelijks te zien vanaf zondag 2 september 20.00 uur bij RTL 4. [Radio.NL]