Frisse 3FM deejays aan de slag in de nacht

Op 3FM beginnen zondag 2 september drie nieuwe 3FM jocks op de publieke popzender met hun doordeweekse nachtshows. De 3FM deejays Lieke Veld en Herman Hofman maken één keer per week een uitzending en Ingrid Perez is dagelijks te horen vanaf 04.00 uur. Jim Vorwald en Rámon Verkoeijen maken als gebruikelijk hun programma’s tijdens de nachtelijk uren, Jim komt straks twee keer per week voorbij.

Met twee vrouwelijke jocks en nieuw mannelijk talent is de 3FM nacht weer op volle sterkte. 3FM zendermanager Wilbert Mutsaers: "Afgelopen jaren hebben we enerzijds gewerkt aan doorstroming op de zender, wat is gelukt met Sander Hoogendoorn, Barend van Deelen, Wijnand Speelman, Tomas Delsing, Domien Verschuuren en Roosmarijn Reijmer.


Anderzijds is het een doelstelling om meer vrouwen op 3FM te laten horen. Ik ben erg blij dat naast Annemieke Schollaardt, Claudia de Breij, Miranda van Holland, Sofie van den Enk, Roosmarijn Reijmer, nu ook Lieke Veld en Ingrid Perez 3FM deejays zijn."


Ingrid Perez: "Naar het directe contact met luisteraars kijk ik enorm uit. Elke dag trakteren we op ontbijtjes. Je mag iemand verrassen, succes wensen, een loer draaien of wat dan ook. We debatteren over het nieuws van de dag en draaien veel muziek. Ook spelen we spelletjes, waarbij goed fout is en fout goed, heel verwarrend allemaal. Ik ben chaos en hou van een hoge dosis humor en dat merken de luisteraars."


Lieke Veld: "Wie drinkt er alcolholvrije Jillz of wijn, wie trapt in spammailtjes en wie zit keihard te bellen in de stilte coupé? Luisteraars gaan de boksring in om hun favoriete plaat te verdedigen tijdens Request Battle."


Herman Hofman laat op de uitgelezen studentenavond de studenten zelf aan het woord en nodigt ze uit in de studio: "En natuurlijk hoort daar uiteenlopende muziek bij: van dance, tot religieuze muziek en zelfs Death Metal. Je hoort live optredens, nieuwe releases en mijn eigen ontdekkingen." Bij Jim gaat alles in de mix: "De telefoonlijn staat wagenwijd open en in september komen de bands The Dirty Denims, Night at the Lake, The Legacy, Dearworld en AlascA live spelen." Rámon, altijd met stropdas om, is bekend van de klusjesmannen: "Wekelijks breng ik een Ode Aan de Bakker en spreek ik Brilsmurf en Jan Paparazzi in de Rode Telefoon."


3FM deejayschool
De 3FM opleiding is een instituut waar jaarlijks een tiental getalenteerde deejays de kans krijgt om nachtelijke vlieguren te maken en daarna door te groeien naar een groter publiek. Deelnemers aan de opleiding mogen één maal per week een show maken gedurende de nacht. De opleiding duurt gemiddeld 2 jaar en onderscheidt zich door het praktijkgerichte programma in combinatie met intensieve individuele begeleiding. [Radio.NL]