Beeldkwaliteit NOS internetstreams beter


De beeldkwaliteit van de internetstreams van de NOS is verbeterd. De omroep gebruikt een nieuwe techniek waardoor automatisch wordt bepaald in welke kwaliteit een stream wordt aangeleverd.

De NOS heeft tijdens de Olympische Spelen de nieuwe techniek al uitvoerig getest. Dat meldt de NOS vandaag op de weblog van haar afdeling Nieuwe Media. De NOS past deze nieuwe techniek onder meer toe bij de livestreams van Journaal 24, Politiek 24, Studio Sport Eredivisie, Studio Voetbal en de Champions League.Automatische aanpassing bandbreedte
En van de voordelen van de nieuwe streamtechniek is dat de kwaliteit van de stream zich automatisch aanpast. Bij minder beschikbare bandbreedte zoals bij mobiel internet wordt direct voor een internetstream van mindere kwaliteit gekozen. Voordeel hiervan is dat de internetstream minder vastloopt en men naar het uitgezonden programma kan blijven kijken. Wanneer men van een breedband internetverbinding gebruikmaakt, worden de beelden direct in de hoogst mogelijke kwaliteit aangeboden. Dit is een betere beeldkwaliteit dan bij de voorheen gebruikte techniek omdat hierbij de middenweg voor iedere gebruiker gekozen moest worden.


NOS luistert naar kijkers
Omdat de nieuwe door de NOS gebruikte techniek mogelijk nog goed ingesteld moet worden, roept de NOS gebruikers van de internetstreams eventuele problemen te melden.


Geschreven door: Jarco Kriek