Delta kabel in Zeeland gaat per september ook het digitaal aanbod uitbreiden. De zender BravaNL is dan ook te ontvangen. De Zeeuwse kabel was voor BravaNL tot op heden een blinde vlek.

In juli werd ook 192TV voor Delta kabel aangekondigd evenals de nieuwe zender Horse & Country die ook al een distributieovereenkomst met Delta sloot. Daar komt nu ook BravaNL bij, dat daarmee eindelijk van volledig landelijke dekking via de kabel kan spreken.


BravaNL nu landelijk via kabel
Dat BravaNL nog niet te zien was in Zeeland kwam doordat er tot op heden geen distributieovereenkomst was voor het digitale pakket en die is er nu wel. De zender komt niet, zoals bij UPC in veel regio's het geval is, in het analoge pakket. De Zeeuwse Programmaraad heeft BravaNL daarin nooit geadviseerd omdat de Franse klassieke zender Mezzo daarin altijd was en nog altijd is te ontvangen. Alleen kijkers met een digitale decoder kunnen de zender dus gaan bekijken.


Zeeuws TV festival bij BravaNL
Programmadirecteur Rob Overman is blij dat BravaNL nu ook te bekijken is op de Zeeuwse eilanden. ‘Zeeland is een provincie met een warm hart voor klassieke muziek’, aldus Overman. ‘Naast de talrijke amateurorkesten en natuurlijk het bekende Zeeuws Orkest heeft de provincie een rijke koor- en orgeltraditie. De vele Zeeuwse muziekliefhebbers kunnen nu dus ook via BravaNL van hun favoriete muziek genieten!' In het weekend van 12 tot 14 oktober zal BravaNL aandacht besteden aan het Zeeuws muziekleven. In dit weekend zal BravaNL onder meer opnamen uitzenden van het Zeeuws Orkest en van de orgelserie in de Grote of Sint Nicolaaskerk in Brouwershaven.

Geschreven door: Jan-Hein Visser