RTL gaat verkiezingsdebat ondertitelen

Het verkiezingsdebat dat RTL 4 dinsdag 4 september organiseert in Carré wordt live ondertiteld. Dit gebeurt nadat VVD-Kamerlid Anouchka van Miltenburg daartoe had opgeroepen.

RTL staat welwillend tegenover ondertiteling, maar had er volgens een woordvoerder gewoon niet eerder aan gedacht.Via teletekst ondertitelt RTL al langer bijvoorbeeld de soap Goede Tijden Slechte Tijden.


Verkiezingsdebat voor iedereen
Volgens het Kamerlid hebben belangenorganisaties van doven en slechthorenden zich beklaagd over de toegankelijkheid van verkiezingsdebatten. "Er zijn anderhalf miljoen doven en slechthorenden in ons land. Het is van belang dat ook zij weten waar politici voor staan en met elkaar over debatteren", aldus Van Miltenburg. De publieke omroepen ondertitelen vrijwel altijd maar commerciële zenders hebben geen enkele plicht daartoe.


Frits Wester ook bijna doof
RTL brengt dagelijks De Zomer van 4: Nederland kiest. De tent vanwaaruit dit wordt gepresenteerd werd door de bliksem getroffen, maar het is goed afgelopen en de uitzending kon donderdagavond gewoon doorgaan. Frits Wester: „Het was een hele bedoening. We voelden de stroom door het lijf gieren”, „De mensen van de techniek en anderen die in de tent waren, hebben suizende oren.” De tent heeft geen bliksemafleider. Vermoedelijk heeft „iets op het dak” de blikseminslag afgevoerd".
Geschreven door: Jan-Hein Visser