RTV Drenthe op noodkanaal tot oplevering Smilde

RTV Drenthe is nog altijd te bekijken op het speciale kanaal van Digitenne. Dit omdat pas op zijn vroegst in september zendmast voltooid zal zijn. De slechte zomer zorgde voor vertragingen.

Broadcast Partners had eerder al moeite met de montage doordat defecten optraden tijdens de montage. Dat zou liggen aan een nieuw soort kabels dat van Novec verplicht moet worden toegepast. De vele dagen met slecht weer in met name juli hebben de werkzaamheden ook fors vertraagd waardoor de mast op zijn vroegst half september weer volledig operationeel zal zijn. TV Drenthe blijft waarschijnlijk zolang op kanaal 29 landelijk te bekijken (op de plek waar normaal het Digitenne infokanaal zit) om ontvangst zo te waarborgen in het hele verzorgingsgebied.


Weer conflict Novec en Broadcast Partners
Intussen blijven de beide partijen Novec en Broadcast Partners het op veel punten oneens. Zenderbeheerder Broadcast Partners spande nu een rechtszaak aan tegen Novec omdat er al meer dan een jaar extra geld moet worden betaald voor een tijdelijke mast in Assen, terwijl de ontvangst in Noord-Nederland veel minder is sinds het omvallen van de zendmast in Hoogersmilde. Tegen Broadcast Partners zelf lopen ook diverse zaken en onderzoeken want nog altijd is er geen uitsluitsel wie nu echt schuld heeft aan het instorten van de mast vorig jaar, terwijl er intussen enorme schadeposten zijn ontstaan bij een aantal radiostations.

Geschreven door: Jan-Hein Visser