Ook nieuwe programmering voor Joe FM

Niet alleen de Vlaamse hitzender MNM is afgelopen maandag met een nieuwe programmering gestart, ook de classic hitszender Joe FM is geheel in het nieuw gestoken. Begin deze maand startte het zusterstation van Q-music al met een nieuwe ochtendshow gepresenteerd door Bjorn Verhoeven. Nu is ook de rest van de dag in het nieuw gestoken.

Begin juli werd bekend dat Joe FM een nieuwe ochtendshow kreeg. Alexandra Potvin en Raf van Brussel besloten dat het na ruim drie jaar wel weer eens tijd wordt om uit te mogen slapen. Daarom maakte Bjorn Verhoeven de overstap van Q-music naar Joe FM. Sinds 1 augustus presenteert hij samen met Lenke van Olmen “De Bjorn Verhoeven in de OchtendJoe”.


Sinds afgelopen maandag is ook de programmering van de rest van de dag gewijzigd. Vanaf 9 uur kruipt Alexandra Potvin achter de microfoon voor “Alex Avenue”. Tijdens de lunch draait Herbert Bruynseels de beste hits uit de Top 2000 van Joe FM.


Tussen 13 en 16 uur praat Tess Goossens de muziek aan elkaar, terwijl Leen Demaré tussen 16 en 18 uur op verzoek draait. Elke van Mello blikt daarna een uur lang terug op de dag in “Ma Zo Tof!”, terwijl Raf van Brussel zorgt voor een “Happy Hour” tussen 19 en 20 uur. De laatste uurtjes van de dag is er tijd voor romantiek in de “Heartbeats” met Heidi Van Tielen.


Opvallend is dat Jan Bosman ontbreekt in de dagprogrammering. De afgelopen jaren was hij tijdens de avondspits te horen. Voortaan is Bosman op zaterdag- en zondagmiddag te horen op Joe FM.


Naast een nieuwe programmering heeft Joe FM ook voor nieuwe strategie gekozen waarbij meer ingezet wordt op muziek en minder op entertainment. De pay-off ‘The smile, the music’ heeft dan ook plaats gemaakt voor ‘Your greatest hits’. Ook draait het station nu vaker minder bekendere hits en is er een nieuw jinglepakket in gebruik genomen. [RS/Radio.NL]