Vrouwenzender TLC zal vanaf 1 oktober voortaan vanaf 15.00 gaan uitzenden in plaats van nu 19.00 uur. Dit betekent dat Animal Planet, behalve voor wie deze in HD ontvangt, minder uren krijgt.

De websites TV-Corner en Mediamagazine brachten het nieuws over TLC vandaag naar buiten naar aanleiding van een persbericht van Discovery Networks. TLC is net als Animal Planet een zender van Discovery Networks en begon een jaar geleden met uitzenden op het kanaal van Animal Planet in de avonduren. Dit deelkanaal is via diverse aanbieders van analoge en digitale televisie beschikbaar. Wie Animal Planet nog 24 uur per dag wil bekijken zal daarvoor moeten uitwijken naar HD televisie, als de provider althans Animal Planet HD doorgeeft, want dit is nog niet altijd het geval. Wel is volgens een mededeling van Discovery Channel Benelux er ook een 24 uurs versie van Animal Planet beschikbaar voor digitale doorgifte in SD.

TLC scherpt zenderprofiel aan
De uitbreiding van het aantal uitzenduren gaat gepaard met een aanscherping van het profiel van de vrouwenzender. TLC krijgt een frisse en kleurrijke nieuwe vormgeving die zowel on-air als off-air doorgevoerd wordt. Aanvullend komt TLC met meer nieuwe, originele programma’s zoals 'TLC Over...' met Birgit Schuurman. Verder gaat TLC na uitgebreid marktonderzoek het profiel verder aanscherpen. Inspelend op de onder vrouwen populaire bright pastels trend (sic) wordt de zender nóg kleurrijker en frisser zowel op zender als in de off air vormgeving. TLC speelt met de zendtijduitbreiding in op de wens van Nederlandse vrouw en breidt het aantal uitzenduren uit naar 15:00 uur in plaats van het huidige 18:00 uur. Populaire programma’s als ‘Toddlers & Tiara’s’, ‘Cake Boss’ en ‘Rich Bride, Poor Bride’ vormen de kern van de middagprogrammering, aangevuld met nieuwe daytime programma’s als ‘Long Island Medium’ en ‘You Deserve This House’.

Goede kijkcijfers voor TLC
Alhoewel de zender in een niche markt opereert spreekt TLC zelf van zeer succesvolle kijkcijfers zoals gemeten door de SKO. In het tijdvak 18:00 – 26:00 (sic) uur scoort TLC in augustus een gemiddeld marktaandeel van 1,9% in de doelgroep Vrouwen 20-49, een stijging van 47% ten opzichte van dezelfde maand vorig jaar. In de doelgroep Vrouwen 20–34 groeide TLC ook, naar een marktaandeel van 2,2%. In de doelgroep Vrouwen 35–49 werd in juli 2012 een marktaandeel van 1,6% gerealiseerd, een stijging van 90% in vergelijking met augustus 2011. TLC heeft in augustus 5,2 miljoen Nederlanders bereikt (6 jaar e.o.). In de eerste week van oktober lanceert TLC een grootscheepse marketing campagne rondom ‘TLC Over…’ bestaande uit een abri campagne, radiospots, advertenties in vrouwenbladen en banners op online vrouwenplatform.