Deutsches Musik Fernsehen FTA op Astra

Goed nieuws voor liefhebbers van specifiek Duitstalige muziek want Deutsches Musik Fernsehen blijft permanent free to air uitzenden op de Astra 1 satelliet.

Deutsches Musik Fernsehen is inhoudelijk nog het beste te vergelijken met TV Oranje in Nederland en biedt dus vooral minder bekende artiesten een kans op bekendheid. Deutsches Musik Fernsehen besloot tot uitzenden op de voor Duitsland zo belangrijke Astra positie na een korte proefperiode waarop zeer veel positieve respons kwam.


Schlagermuziek via satelliet
De zender is te vinden via frequentie 12.633 Ghz (Horizontaal - SR 22000 - Fec 5/6) maar er wordt, waarschijnlijk om toch de distributiekosten niet te ver te laten oplopen, in een geringe datarate uitgezonden. Voor kijkers in Nederland en Vlaanderen is de zender evenwel het enige echte tv-alternatief voor Duitse schlagers. Immers is de Nederlandse zender Schlager TV niet via satelliet beschikbaar en ook Goldstar TV, dat deel uit maakt van het basisaanbod van Sky Deutschland, is niet te zien voor Vlaamse en Nederlandse kijkers. Naast dit tv kanaal is er uiteraard een keur van radiozenders uit Oostenrijk en Duitsland te ontvangen die veel Duitstalige Schlagers draaien.


Geschreven door: Jan-Hein Visser