Zuid-Afrikaanse nieuwszender via 28 graden oost

Het aanbod van internationale nieuwszenders via de satelliet is wederom uitgebreid. Het Zuid-Afrikaanse E News Channel Africa heeft haar plannen om internationaal uit te breiden gerealiseerd.

E News Channel Africa is een Zuid-Afrikaanse Engelstalige nieuwszender die haar vleugels internationaal heeft uitgeslagen maar desondanks nog wel een duidelijk regionaal karakter heeft. E News Channel Africa besteedt dan ook buitengewoon veel aandacht aan zuidelijk Afrika met nieuws, documentaires en bijvoorbeeld ook weerberichten uit de regio. De zender is primair bedoeld voor de Britse kijker maar in feite in heel Europa te ontvangen.


Afrikaanse zenders via satelliet
Om E News Channel te bekijken hoeft de kijker alleen maar te beschikken over ontvangst van de bekende Britse Astra2/Eurobird1 positie op 28 graden oost. Er wordt uitgezonden via de frequentie 12.607 Ghz. Horizontaal - SR 27500 - Fec 2/3. Er waren al diverse andere zenders over en uit Afrika via de schotel te bekijken zoals AFTV, dat afgelopen voorjaar vanuit Nederland ging uitzenden. Op de Britse positie zijn tevens The Africa Channel en VoxAfrica te vinden die zich hoofdzakelijk op een doelgroep in Groot-BrittanniŽ richten.

Geschreven door: Jan-Hein Visser