VTM gaat programma's minder onderbreken voor reclame


De Vlaamse commerciŽle zender VTM gaat dit najaar een opmerkelijke verandering doorvoeren op haar belangrijkste zender en wel dat er minder reclameonderbrekingen komen.

Er worden voor VTM, 2BE en Vitaya veel nieuwe programma's aangekondigd maar het meest opvallend is dat de Vlaamse Media Maatschappij (VMMa) op VTM minder reclameonderbrekingen zal toepassen tijdens programma's en de reclameblokken vooral tussen hele programma's in gaat plaatsen. Hier is door de VMMa goed over nagedacht.


Kijkers vinden onderbreking hinderlijk
Ook in Vlaanderen kampen de commerciŽle zenders met het 'nieuwe kijken' wat inhoudt dat kijkers sneller weglopen bij reclameblokken of bijvoorbeeld op een later tijdstip een opgenomen uitzending bekijken. Na uitgebreid onderzoek concludeert de VMMa dat de kijker wel op de zender blijft hangen bij reclameblokken tussen programma's door en vaker een uitzending zal afkijken indien deze minder vaak wordt onderbroken door reclameblokken. Vooral in uitzendingen die fictie bevatten, zoals de dagelijkse soap 'Familie' wordt daarom het aantal reclameblokken teruggeschroefd en zo wordt deze soap nog maar ťťn keer onderbroken.


Geschreven door: Jan-Hein Visser