RTL 4 tevreden over start tv-seizoen

RTL 4 kijkt met tevreden gevoelens terug op de start van het nieuwe tv-seizoen. Dat laat de zender zaterdag weten in een persbericht. De mix van ‘grote bestaande titels en veel nieuwe programma’s heeft volgens RTL gezorgd voor een ‘goede’ start. “De beste score werd behaald met The voice of Holland, dat op vrijdag 31 augustus 2,9 miljoen kijkers trok en een zenderaandeel van 51,1 procent in de doelgroep boodschappers 20 – 49 jaar bereikte“, zo laat een woordvoerster weten.

Maar er waren meer premičres. “De nieuwe programma’s Golden Girls, Mijn Huis Vol Dieren en Beat The Best gingen van start met respectievelijk 1,2 miljoen, 1,1 miljoen en 944.000 kijkers. En bijna 1,7 miljoen kijkers stemden af op het premiersdebat van RTL Nieuws.”

“Mede hierdoor bereikte RTL 4 in de maand van de goed bekeken Olympische Spelen alsnog een zenderaandeel van 15,2 procent in Boodschappers 20 – 49 jaar.”

In deze commerciële doelgroep moesten RTL 4 en haar zusterzenders de Publieke Omroep voor laten gaan in augustus. “RTL Nederland kwam met de vier zenders in augustus uit op een gezamenlijk zenderaandeel van 27,6 procent in de doelgroep 20 – 49 jaar.”

“De Publieke Omroepen profiteerden fors van de uitzendingen rond de Olympische Spelen die deze editie primetime vanuit Londen kwamen: 34,7 procent, een stijging van 23 procent ten opzichte van juli 2012.”

De SBS Groep scoorde een zenderaandeel van 18,5 procent in de doelgroep.