Satellietkijker heeft nieuw HD sportkanaal


Satellietkijkers kunnen voorlopig als enige in Nederland en België naar het HD-sportkanaal van de Arabische nieuwszender Al Jazeera kijken. Onlangs startte ongecodeerde satellietontvangst.

Al Jazeera Sport HD – ook wel JSC HD genoemd – is gestart met ongecodeerde satellietverspreiding via de Hotbird-satelliet op 13 graden oost. Omdat het om zelfstandig ongecodeerde satellietverspreiding gaat is voor het bekijken van Al Jazeera Sport HD geen abonnement een tv-aanbieder nodig. Alleen ontvangst van de Hotbird-satelliet en gebruik van een HD-satellietontvanger maakt het mogelijk om naar het HD-sportkanaal te kunnen kijken.

Niet volledig aanbod ongecodeerd
Al Jazeera Sport HD is al enige tijd via de satelliet beschikbaar. Het ging echter om satellietverspreiding via de Nilesat-satelliet op 7 graden oost. Ontvangst van deze satellietpositie in Nederland en België is alleen met grotere schotelantennes mogelijk. Ook maakt Al Jazeera Sport HD op deze satelliet onderdeel van een groter aanbod sportzenders van Al Jazeera uit. Naast tien SD-kanalen hoort hier ook een aanbod van HD- en 3D-kanalen bij.


Uitzendfrequentie Al Jazeera Sport HD
Al Jazeera Sport HD is ongecodeerd via de Hotbird-satelliet op 13 graden oost te ontvangen. De uitzendfrequentie is 11.013 GHz H – 27500 – 2/3. Het is onbekend of dit HD-kanaal ongecodeerd op deze satelliet blijft uitzenden.


Geschreven door: Jarco Kriek