CanalDigitaal stopt nog dit jaar met het ondersteunen van de verouderde Irdeto coderingstechniek. Het besluit komt niet als verrassing. In het verleden werd de uitfasering van Irdeto al meerdere keren bekend gemaakt.

Een exacte datum waarop met het ondersteunen van Irdeto gestopt wordt, kan de Luxemburgse eigenaar M7 Group S.A nog niet zeggen. CanalDigitaal is gestart met de persoonlijke communicatie naar klanten die nog een abonnement hebben waarbij een Irdeto smartcard actief wordt gebruikt.

Vervangende hardware
Het gaat daarbij om een beperkt aantal, dat nog van een Irdeto-smartcard gebruik maken. Deze kunnen éénmalig tegen aantrekkelijke voorwaarden nieuwe vervangende hardware bij de tv-aanbieder bestellen. In veel gevallen moet men een nieuwe satellietontvanger kopen om in de toekomst naar het zenderaanbod van CanalDigitaal te kunnen kijken. Bij het vervangend aanbod van CanalDigitaal wordt de M7 SAT801 HD-satellietontvanger inclusief Nagravision-smartcard en DUO LNB geleverd.


Geen ondersteuning
Het stoppen van de ondersteuning van de door CanalDigitaal gebruikte versie van de Irdeto codering is de reden waarom deze codering wordt uitgefaseerd. Hierdoor krijgt CanalDigitaal geen support op technisch vlak meer.

Geschreven door: Jarco Kriek