Groot Nieuws Radio neemt afscheid van freelancers


Groot Nieuws Radio neemt afscheid van de freelancers om flink te gaan bezuinigen. Vanaf maandag 3 september krijgt het radiostation een nieuwe avondprogrammering. Hiermee neemt het station afscheid van de thema-avonden en een aantal freelancepresentatoren. En dat is opmerkelijk, want het station heeft wel geinvesteerd in een nieuw jinglepakket.

Directeur Nico Schipper: "Dit is een pijnlijke, maar noodzakelijke ingreep. Als de inkomsten achterblijven is het onze verantwoordelijkheid om de uitgaven terug te dringen. Het is te makkelijk om dan alleen van de luisteraars een bijdrage te vragen. We moeten voorkomen dat we 2012 afsluiten met een tekort”.


Opmerkelijke bijkomstigheid is dat de verandering in de avondprogrammering tegemoet komt aan de wens van luisteraars. Schipper: “De themaprogrammering die we per 1 januari 2012 hebben ingevoerd kon rekenen op veel waardering, maar er waren ook minpunten. De inhoud op sommige avonden was te specifiek en te zwaar”.


Groot Nieuws Radio brengt vanaf maandag op werkdagen van 20.00 tot 22.00 uur een radiomagazine met gezelligheid en diepgang en vooral ook muziek: Avondmelange. Schipper: “Hierin gaat het ook steeds om de betekenis van het geloof in het leven van elke dag, maar de verpakking is laagdrempeliger”. Avondmelange wordt wisselend gepresenteerd door Tim Hendriks en Ronald Koops. Het programma Stille Tijd verhuist, volgens Groot Nieuws Radio 'op veler verzoek' naar 22.00 uur.


De aanpassingen in de weekendprogrammering moeten nog verder uitgewerkt worden. Schipper: "Er zal op zaterdag- en zondagavond meer ruimte komen voor traditionele muziek en we zullen een aantal pastorale programma’s voor diverse leeftijdsgroepen introduceren”.


De ingrepen betekenen dat Groot Nieuws Radio afscheid moet nemen van de presentatoren Leendert de Jong en Jolande Uringa. Presentator Martin Brand komt ook niet terug als avondpresentator, maar zal in het weekend een programma blijven presenteren. [Radio.NL]