Uitreiking Gouden Kalveren live op Nederland 1


Theo Maassen opent met een filmconference op vrijdag 5 oktober het Gala van de Nederlandse Film, de slotavond van de 32e editie van het Nederlands Film Festival. Op deze avond, wanneer de Gouden Kalveren, de Grote Prijzen van de Nederlandse film, worden uitgereikt, bespreekt de cabaretier de hoogte- en dieptepunten van het afgelopen filmjaar.

De VPRO zendt de uitreiking om 20.30 uur live uit op Nederland 1. Het 32e Nederlands Film Festival vindt plaats van 26 september tot en met 5 oktober.


Maassen kijkt uit naar zijn tien minuten durende filmconference, die hij speciaal voor deze avond aan het schrijven is. "Maar ik wil nog niets loslaten over welke reputaties deze avond gaan sneuvelen, omdat ik vermoed dat Reinout Oerlemans dan niet meer komt opdagen", aldus de cabaretier desgevraagd.


Naast zijn optreden op het gala is er op woensdag 3 oktober een speciale dag op het festival rondom de cabaretier: Een soort van Theo Maassen dag.


Hier worden de films Doodslag en The Domino Effect vertoond. In beide films speelt Maassen een grote rol. Ook staat deze dag de documentaire 'Alles voor een lach' geprogrammeerd, waarin de cabaretier met vier collega-comedians terugblikt op een groot inspirator, Rob van Liempt, van stand-upclub Comedytrain. Daarnaast staat de filmregistratie van zijn theaterprogramma 'Zonder Pardon' op de agenda. De dag wordt afgesloten met een optreden van Maassen: hij speelt in de Stadsschouwburg Utrecht zijn voorstelling Met alle respect.[Radio.NL]