Ximon exclusief op Samsung Smart TV


Samsung blijft haar internettelevisieplatform Smart TV innoveren. Zo komt de Nederlandse Video on Demand-dienst Ximon exclusief op Samsung Smart TV beschikbaar. Al langere tijd zijn de Video on Demand-diensten van MovieMax en Pathé aanwezig.

Samsung is lokaal en internationaal diverse samenwerkingsverbanden aangegaan met de grootste telecomaanbieders, kabel- en televisiemaatschappijen om Smart TV-kijkers te voorzien van een divers aanbod aan Video on Demand films, sportwedstrijden en lifestyle-items.

Groter aanbod
Door de komst van Ximon naar Samsung Smart TV wordt het aantal kwaliteitsfilms, tv-series en documentaires voor gebruikers van een Samsung internettelevisie met Smart TV groter. Ximon staat bekend om zijn groot aanbod van Nederlands content.


Binnenkort decoder overbodig?
Samsung heeft ook de eerste stappen met Over The Top aanbieden van een tv-aanbod gezet. Hierbij kan via internet en direct via de televisie naar lineaire tv-kanalen gekeken worden. Hierdoor wordt de traditionele tv-aanbieder buitenspel gezet. In Estland is samen met telecombedrijf TeliaSonera een IPTV-aanbod gestart. Later wordt een soortgelijke dienst in Zweden en Finland begonnen. In Nederland is Samsung met tv-zenders in gesprek voor het aanbieden van content via Smart TV.


Focus uitgesteld kijken
In Nederland voert Samsung met tv-zenders ook gesprekken over het aanbieden van content. Daarbij ligt de focus volgens Samsung als eerste op het aanbieden van uitgesteld kijken diensten. Samsung Smart TV heeft als enige grote internettelevisieplatform nog geen apps voor onder meer Uitzending Gemist, RTL XL en SBS Gemist.


Geschreven door: Jarco Kriek