Televisiezender DJAZZ vanaf dinsdag ook bij UPC

De nieuwe televisiezender DJAZZ.tv is dinsdag (4 september) toegevoegd aan het digitale Royaal-pakket van kabelexploitant UPC, op kanaal 614. Het gaat om de SD-versie van de nieuwe muziekzender, die op 22 juni van start ging tijdens de Jazzdag in Rotterdam. DJAZZ.tv was al te zien bij glasvezeldistributeur Glashart Media en kabelexploitant CAI Harderwijk.

Later deze maand beleeft DJAZZ haar buitenlandse debuut bij een grote Franse aanbieder, die de HD-versie van de zender gaat doorgeven. Met deze nieuwste uitbreidingen heeft de nieuwe zender al binnen drie maanden na de start vaste voet aan de grond gekregen.


Managing director Noëlla Jansen van DJAZZ: "Vanaf de start in juni dit jaar mogen we ons verheugen in een enorme belangstelling van TV-aanbieders in binnen- en buitenland. Als Nederlandse onderneming heeft ons thuisfront natuurlijk een streepje voor, dus dat maakt de keuze van UPC voor DJAZZ.tv in het Royaal-pakket extra bijzonder."


‘Living the world of jazz’
DJAZZ.tv is de eerste 24-uurs tv-zender ter wereld die zich volledig richt op jazz en jazzgerelateerde muziek, dit alles onder het motto ‘living the world of jazz’.


De horizontale programmering van DJAZZ.tv omvat alle jazzgenres, zoals ‘next generation’ met artiesten als Jamiroquai en Jamie Cullum, ‘swing’ met Benny Goodman en Duke Ellington, ‘legendarisch’ met Ella Fitzgerald en Miles Davis, ‘wereldmuziek’ van tango tot reggae en alle jazzgerelateerde stijlen zoals soul, gospel, funk en vanzelfsprekend blues.


De uitzendingen omvatten een mix van grote jazzfestivals, clubopnamen, studio jams en documentaires over de jazzwereld en artiesten. DJAZZ.tv is onderdeel van de Brava Group, die tevens verantwoordelijk is voor de klassieke muziekzenders BravaHDTV, BravaNL en Brava3D. [Radio.NL]