Zenderstoelendans bij UPC


De zenderuitbreiding bij UPC heeft ervoor gezorgd dat de tv-aanbieder een ware stoelendans van tv-zenders heeft ontketend. Hierdoor moeten abonnees in sommige gevallen naar de favoriete zender zoeken.

UPC heeft zich bij de zenderuitbreiding van 4 september vooral gericht op uitbreiding van het aantal Duitse tv-kanalen en de komst van meer HD-zenders. Een compleet overzicht van de zenderuitbreiding kan men in dit eerder gepubliceerd Totaal TV artikel lezen.

Buitenlandse zenders
Een groot deel van de buitenlandse zenders krijgt een meer prominente plek in de zenderlijst. De Duitse zenders in SD-kwaliteit zijn direct na de tv-kanalen van de Vlaamse VRT vanaf voorkeuzepositie 43 te bekijken. TV5 Monde, TVE en Rai Uno zijn vanaf voorkeuze positie 55 direct na de tv-kanalen van de Britse omroep BBC te ontvangen. Deze buitenlandse zenders hadden voorheen een voorkeuzepositie boven het kanaalnummer 700 in de UPC-zenderlijst.


Nieuwe posities HD-zenders
Eurosport HD verhuist naar voorkeuzepositie 90 en wordt direct gevolgd door het bij UPC nieuwe HD-kanaal Eurosport 2 HD. De Duitse publieke HD-zenders ARD Das Erste HD en ZDF HD die UPC in het HD-aanbod heeft opgenomen zijn op voorkeuzeposities 88 en 89 te vinden.


Muziekzenders
Door de komst van de muziekzenders Djazz.tv en 192TV zijn er ook verschuivingen in het muziekzender-gedeelte. XITE is nu vooraan de zenderlijst op voorkeuzepositie 23 te vinden. Lite TV is verhuisd naar 609, 192TV is op 610 te bekijken, BravaNL op 612, Mezzo op 613 en Djazz.tv op 614.


Positie nieuwe tv-zenders
De overige nieuwe tv-zenders zijn op de volgende voorkeuzeposities te vinden: Film1 Series HD op 103, Crime & Investigation op 119, Family 7 op 327 en Dorcel XXX HD op 956.


Geschreven door: Jarco Kriek